
Îndrăgostirea nu este îndeajuns pentru o relație fericită
Putem avea credința că dacă ne îndrăgostim este îndeajuns și că asta presupune să ni se răspundă la fel. În mod firesc, când ne îndrăgostim ne imaginăm că vom avea o relație fericită până la adânci bătrâneți. Când nu ni se răspunde la fel, când relația se termină brusc sau durează o perioadă, putem rămâne…

Cum să îți creezi un spațiu potrivit pentru a te simți bine cu tine
Alfred Adler spune că viața în sine este terapeutică. Iar eu cred că fiecare dintre noi poate să își creeze spațiu potrivit pentru a se simți bine. Este relativ simplu și la îndemăna oricui. Fiecare zi este potrivită pentru a începe. Tot ce intră în corpul nostru și tot ce experimentăm, de la aer, mâncare…

Sexualitatea și educația sexuală – cum să le re-înveți ca adult
Illustration by Emma Darvick Sexul este firesc, plăcut și unic pentru fiecare persoană în parte. Oare câți dintre noi au învățat sau au înțeles asta despre sex? Îmi aduc aminte de lecțiile de anatomie din clasa a 7-a, când ni s-au predat aparatele reproducătoare, moment în care unii dintre noi eram pe sub bănci de…

Ce să discuți cu copilul despre sex în funcție de vârstă?
Ca educația sexuală să fie făcută într-un mod sănătos (este valabil pentru educația copilului, în general) este important ca părinții să cunoască informații despre dezvoltarea copilului, pe etape de vârstă. 0-2 ani Este etapa de debut în viață de părinte. În aceasta etapă, copilul va trece prin multe schimbări, într-un ritm rapid. Pe măsură ce…

Ce este educația sexuală și cum este indicat să discutăm cu copilul despre asta?
Educația sexuală este modul prin care copilul capătă informatiii, este ajutat să își dezvolte și să își întărească abilitați necesare în viața de adult, care îl pot ajuta să ia decizii sănătoase în ceea ce privește alegerea unui partener, relațiile intime, sexualitatea, sănătatea emoțională și fizică . Educația sexuală nu încurajează copiii și adolescenții să…

Iubire = Interes Social
Inima este primul organ care se formează când suntem în pântecul mamei. Iubirea este primul limbaj pe care îl învățam ca bebeluși, este motorul care ne dă energie și curaj. Din iubire s-au născut cele mai mari suferințe dar și cele mai mari bucurii. În cele din urmă, totul se reduce la iubire. Filsofia lui…

Psihoterapia – subtritarea filmului vieții noastre
Sursa foto: pagina FB. The Cartoonists Lucram cu o clientă în cabinet și îmi spunea că până de curând a crezut că a făcut pace cu trecutul, că a uitat tot ce i s-a întâmplat în copilărie și nu o să mai simtă nevoia să vorbească despre asta. Pot fi momente în viață cum sunt…

Tehnici utile pentru a nu te mai simți singur/singură
Îmi aduc aminte de o parabolă pe care am auzit-o la un moment dat. Un pustnic locuia la marginea unui sat. Într-o zi, satul a ars. Pustnicul și-a luat bocceluța în spate și a plecat să caute un alt sat. Oamenii sunt făcuți să fie împreună, să comunice, să împărtășească, să creeze legături și să…

De ce ne îndrăgostim de parteneri nepotriviți?
sursa foto: necunoscuta Scria cineva pe un blog, despre bărbații pe care îi alegem în viață noastră, cum că ar trebui să alegi bine din start, decât să încerci să îl schimbi, mai apoi. Ce bine ar fi să fie așa! Ar salva toate relațiile și căsniciile nefericite. Și, totuși, viața nu este așa de…

Cât de mare este o problemă mică?
Întâlnesc adesea în cabinetul meu, clienți care la prima întălnire mă întreabă dacă mai sunt și alții cu probleme asemănătoare, pentru că ei cred că ale lor sunt nesimnificative, nu merita să mergi în terapie cu așa ceva, alții au probleme mult mai grave. Cât de mare este problema mea? M-am întrebat și eu când…
Încarc…
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.