Ce este psihoterapia

Psihoterapia este un proces unic și „magic”, în același timp.  Este unic pentru că variază în funcție de personalitatea psihoterapeutului, de cea a clientului și de problemele pe care le are. Este „magic” pentru că tehnicile folosite pot părea simple, însă pot avea efecte uimitoare. 

Psihoterapia poate fi privită că un „dans” între psihoteraput și client, în care colaborarea dvs. este foarte importantă. Reușita psihoterapiei implică un efort susținut din partea dvs., de cât de dispus sunteți să fiți sincer cu dvs., de dorința de a depăși situația prin care treceți și de cât de pregătit vă simțiți. Este important să știți că procesul psihoterapeutic se continuă și dincolo de cabinet, prin sarcinile sau temele de gândire pe care este posibil să le recomand. 

Procesul psihoterapeutic poate aduce la suprafață stări neplăcute sau emoții dureroase cum ar fi vinovăție, furie, tristețe, frustrare, neputință.  Aveți răbadare cu dvs.! În unele zile poate fi mai greu, în altele mai ușor.

Psihoterapia are multe beneficii. Vă poate ajuta să vă simțiți mai bine cu dvs. , să înțelegeți aspecte din viața dvs. față de care aveți întrebări, să îmbunătățească relația cu membrii familiei sau cei din jur, poate să aducă vindecare în trecutul tău, echilibru și liniște în prezent, claritate asupra imaginii de viitor, soluționare problemelor cu care vă confruntați. 

Este important ca de la început să stabilim împreună scopurile comune ale terapiei, pe care le vom revizui pe parcurs. Procesul terapeutic presupune să cunosc aspecte legate de istoria personală pentru a contura o imagine cât mai clară despre influențele pe care persoanele și evenimentele au condus la situația actuală. Vom explora împreună cum este în prezent și cum faceți față situației. Vom identifica căile potrivite pentru dvs., să vă ajute să luați deciziile care să vă convină și să găsiți soluții la probleme. 

Rolul meu este cel de a vă ghida și de a vă susține. Îmi doresc să vă ajut atât timp cât veți avea nevoie de mine și de terapie.