Despre mine

Bejan Ioana

Psihoterapeut adlerian

CINE SUNT

Sunt la fel ca tine. Cu bucurii, așteptări, îndoieli, întrebări, visuri, emoții, împliniri, speranțe și trăiri.

Procesul meu de (re)descoperire a început în urmă cu ceva ani, în care am trecut prin diverse etape de dezvoltare spirituală și psihologică, care m-au ajutat să mă uit la copilul din mine, să-i văd rănile, m-au învățat să-l ajut să le vindece, să se iubească, să ierte, să înțeleagă, să accepte, să crească.
Dacă a fost greu, nu aș putea spune. M-a ajutat să-i duc greutatea hotărârea de a lucra cu mine și oamenii care au fost alaturi în acest timp. Dar nici simplu nu a fost, însă, cu fiecare pas pe care l-am făcut, drumul devenea din ce în ce mai ușor.

În această călătorie, mi-am descoperit vocația, despre care să aflu mai apoi că face parte din esența ființei mele – o moștenesc pe linie maternă. Străbunicile și bunica au avut roluri de înțelepte în satul în care s-au născut și au trăit iar mama a fost mai mult decât o educatoare, o modelatoare de destine aș spune.

CE ÎMI PLACE
  • să călătoresc
  • mirosul cărților abia deschise
  • să fac yoga
  • atmosfera ceainăriilor și ceaiul negru cu lapte
  • să privesc cum ninge
  • să pictez
  • să dansez
MISIUNEA MEA

Ajut oamenii să se simtă bine cu ei și să ducă o viață mai bună.

O poezie care ÎMI PLACE

La-ncheietura mâinii mele-ascult cum povesteşte viaţa, şi mă mir, şi-mi amintesc şi-acuma c-am fost fir de iarbă, şi-am fost scoică, mai demult.

Şi poate mai-nainte-am respirat pe-ntinderile vaste, şi-am privit în faţă cerul tainic şi-am dorit să nu mai fiu ocean, şi-am fost uscat.

Eu ştiu ce simt copacii care cresc, şi fructele pe creangă când se coc, ce simt vulcanii care izbucnesc, c-am fost copac, şi ramură, şi foc.

Cu şerpii pe nisip am stat la soare şi-am mers la vânătoare, şi-am ucis, în piatră spaima gândului mi-am scris când îmi făcusem braţe din picioare.

Şi câte somnuri nu mi-au trebuit ca de la capăt truda să mi-o iau, şi multe le-am uitat, dar pururi eu am fost, şi niciodată n-am murit.

(Cum povestește viața – Magda Isanos)